Water als medicijn

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70 % uit water. Omdat we dagelijks ook veel vocht verliezen is het belangrijk dat dit op peil gehouden wordt. Bij intensief sporten verlies je gemakkelijk 5 tot 10 % van het lichaamsvocht. Als je tijdens de training 2 % verliest zonder dat dit wordt aangevuld kan dit al invloed hebben op je prestaties (spieren bestaan voor 80 % uit water).

Het allerbeste water is bronwater maar daar is niet makkelijk aan te komen. Een goed alternatief is  gezuiverd kraanwater. Gezond water voert afvalstoffen af; het geeft energie; het is een antioxidant en zorgt voor zuurstof in je cellen. Water kan gezuiverd worden door middel van een filter. Hierbij worden schadelijke stoffen uit het water gefilterd.

Nog beter is een waterdestilleerder. Dit apparaat zuivert het water tot 99.8 %.  Gedestilleerd water heeft een Ph waarde van 7.0 (neutraal). Alles beneden de 7 wordt zuur genoemd en boven de 7 basisch (alkalisch).

Voor een goede gezondheid wordt aanbevolen  om dagelijks minimaal anderhalf tot twee liter water te drinken. Om je darmen goed op gang te brengen ’s morgens is het goed om te beginnen met een paar glazen lauw water op de nuchtere maag.

Een goede tip om af te vallen: neem voor iedere maaltijd één of twee glazen water; dit vermindert het hongergevoel en werkt zuiverend.

Tot slot nog enkele belangrijke eigenschappen van water voor ons lichaam:

  • Het brengt voedingsstoffen en zuurstof naar de cellen
  • De gewrichten blijven soepel
  • Regelt de lichaamstemperatuur
  • De blaas blijft vrij van bacteriën (voorkomt blaasontsteking)
  • Gaat huidveroudering tegen
  • Het helpt bij de spijsvertering

yolandeheerkens

Schokkende statistieken !

Door yolandeheerkens | 1 maart 2015

Schokkende statistieken over onze gezondheid! In bijgaande afbeelding is te zien welke risico’s wij lopen zonder dat we het ons bewust zijn. Er is moeilijk aan te ontkomen. Gelukkig is er langzamerhand een beweging gaande die tegen de stroom van de machten en krachten van de voedingsindustrie ingaat. Het is misdadig dat er babyvoeding in […]

Gezondere voeding: the basics

Door yolandeheerkens | 16 februari 2015

Om gezonder en fit te worden is sporten heel belangrijk. Maar onderschat goede voeding niet. Steeds meer mensen worden ziek en daarbij komt ook nog eens dat we steeds meer omgeven worden door straling. Het is dus hoog tijd om goed voor ons lichaam te gaan zorgen! Voeding is een heel belangrijk onderdeel van een […]

Een goed begin van de dag!

Door yolandeheerkens | 16 februari 2015

Zelf begin ik de dag met een verkwikkende koude douche a la Wim Hof.  Het klinkt niet aantrekkelijk maar het voelt heerlijk als je de douche weer uitzet. Door de kou ga je vanzelf dieper ademhalen en zoals jullie wel weten is zuurstof goed voor je cellen. Alles gaat lekker stromen en je bent gelijk […]